Изпращат военни и техника в опазването на границата от бежанците 24.08 | 16:56

Ситуацията е тревожна, 4000 мигранти има в района на Гърция и Македония, призна Николай Ненчев

От iNews.bg

Министерството на отбраната изпраща на западната ни граница 25 военнослужещи и техника, които от утре ще се включат в овладяването на бежанския поток. Това съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев като призна, че "ситуацията в района е обезпокоителна, тъй като става дума за 4000 бежанци в района на Гърция и Македония", предаде БНР.

"Ще започнат от утре. Ние ще участваме с приблизително 25 военнослужещи на този етап. Сутринта си прегледах доклада и разбирам, че се касае за близо 4000 бежанци, които са в района на Гърция и Македония и в един момент ситуацията наистина може да бъде твърде обезпокоителна. Затова ние ще вземем превантивни мерки. Ще бъдем там, ще бъдем на разположение толкова, колкото е необходимо", каза военният министър.

Тази вечер след 21,00 часа, в рамките на международното учение "Бърза реакция", предстои въздушна операция с десант на парашутисти и спускане на техника в района на ямболските села Тенево и Каравелово, обяви Ненчев и увери, че населението е информирано.

"Винаги вземаме предпазни мерки, превантивно. Мисля, че от близо седмица информираме за всичко онова, което има да се случи. Момчетата са в много добра форма, инструктирани са, всичко ще бъде наред", каза още той.

Водещи

Най-четени