Клисарова: Първият учебен ден е нова страница в живота на всеки 16.09 | 09:20

Проблемът с лекарите в училищата остава

От Елица Елефтерова

Първият учебен ден е нова страница в живота на всеки ученик, независимо дали стъпва на училище за първи път, или за поредна година, дали е в средното, или във висшето образование, заявява министърът на образованието и науката Анелия Клисарова в обръщение към учениците, учителите и родителите по повод първия учебен ден, информира БТА.  

"Знанието е това, което ще ви направи уверени и отговорни към себе си и към останалия свят. То ще ви отвори нови врати. Ще ви даде нови  възможности. Ще ви помогне да успеете в живота и да бъдете победители. Да живеете осъзнато всеки миг и да се радвате на  всичко, което сте постигнали", посочва просветният министър.

Анелия Клисарова уверява, че както и досега, екипът на Министерството на образованието и науката ще продължи да работи за децата и ще прави най-доброто, за да може те да усвояват нови знания по европейски и световни стандарти, да са спокойни, да са уверени и да получат качествено и професионално обучение.

Честитя на всички ученици, студенти, преподаватели и на всички служители в системата на образованието първия учебен ден и желая много успехи, завършва обръщението си министър Клисарова и пожелава "ползотворна, безпроблемна и пълноценна учебна година".

През тази учебна година проблемът с лекарите в училищата няма да бъде решен, заяви Клисарова пред TV7. Министърът обаче обаче изрази надежда, че през следващата учебна година учениците ще могат да разчитат на медицинска помощ.

Водещи

Най-четени