Кошмар за България на Олимпиадата: Победата се изплъзна в последната секунда 08.08 | 12:59

Ализаде изпусна победата по нелеп начин, след като допусна иранката да изравни в последната секунда на срещата и да спечели със съдийско решение.

От iNews.bg

Българската националка Кимиа Ализаде претърпя драматична загуба от Нахид Кияни (Иран) на осминафиналите на олимпийския турнир по таекуондо в категория до 57 килограма. Сега ще се надяваме съперничката й, която е втора в световната ранглиста, да стигне до финала и да я издърпа за репешажи.

Ализаде изпусна победата по нелеп начин, след като допусна иранката да изравни в последната секунда на срещата и да спечели със съдийско решение.  

Българската националка поведе с 4:0, а след това не успя да се защити след удар в главата - 4:3. Точките за иранката бяха присъдени след протест от страна на нейния щаб. Последва размяна на удари, но все пак първата част завърши 10:7 за Ализаде.

Във втората част поведе с 1:0, като секунди по-късно поиска разглеждане за удар в главата и то бе уважено - нови три точки за Кимия и 5:0. Бързо обаче резултатът бе изравнен, защото този път Ализаде получи удар в главата, а наказателна точка доведе до успех за иранката с 6:5.

Така се стигна до трета част, в която иранката поведе с 2:0. За десетина секунди обаче Кимиа стигна до обрат - 5:2. Последва размяна и 6:3. 7:4 Секунда преди края обаче допусна изравняване след като получи удар в задната част на главата. А със съдийско решение победата бе присъдена на иранката, пише "Гонг".

Водещи

Най-четени