НСИ: Намалява производството на твърди горива в България 30.07 | 14:15

Годината започна с нарастване на производството на: пропан-бутанови смеси - с 33,3 на сто, и автомобилния бензин - с 6,6 на сто

От iNews.bg

За петте месеца от началото на годината се запазва тенденцията да намалява производството на твърди горива в България с едно прекъсване през март, когато беше отчетен ръст от близо 17 на сто, показва справка в НСИ. При доставките на енергийни продукти най-голямо нарастване през май се наблюдава при автомобилния бензин - с 83,7 на сто.

През май 2024 г. спрямо април 2024 г. при производството на енергийни продукти не се наблюдава нарастване при нито един от продуктите, а най-голямо намаление е регистрирано при твърдите горива - с 36,3 на сто, съобщи днес НСИ. При доставките на енергийни продукти най-голямо нарастване се наблюдава при автомобилния бензин - с 83,7 на сто. Най-голям спад е регистриран при твърдите горива - с 34,1 на сто. 

Годината започна с нарастване на производството на: пропан-бутанови смеси - с 33,3 на сто, и автомобилния бензин - с 6,6 на сто. Намаление през януари беше отчетено при производството на: твърди горива - с 27,4 на сто, дизелово гориво - с 14,5 на сто, и електрическа енергия - с 1,3 на сто, а производството на природен газ остана без изменение.

Водещи

Най-четени