Новите правила: 4 пъти късат на шофьорски изпит 25.06 | 14:20

Отпадналите ще могат да се явят отново след шест месеца

От iNews

Eдва на четири явявания на изпит ще имат право кандидат-шофьорите, които не покрият изискванията и биват скъсани от инструкторите. Министерството на транспорта публикува за обществено обсъждане промените в шофьорските курсове. Предвижда се кандидатите да се явяват на теоретичен или практически изпит не повече от четири пъти в рамките на шест месеца.

Новост 

Ако не успеят да ги изкарат, ще трябва да започнат курса отначало. Според промените в наредбите голяма част от дейностите, свързани с обучението на бъдещите шофьори, ще бъдат дигитализирани. При неуспешно полагане на изпитите в посочения срок кандидатът ще преминава ново обучение. Общественото обсъждане ще продължи месец преди да бъде внесено за гласуване от депутатите в Народното събрание. 

Условия 

Заложено е още при определени условия да се налагат допълнителни критерии в изпитите, както  и изпитателен срок за кандидат-шофьорите.  Те ще бъдат изпитвани по допълнителни критерии, сред които управление на МПС в сняг и хлъзгави условия, безопасно използване на телефон по време на шофиране, слепи зони, системи за подпомагане на водача, както и относно безопасното отваряне на вратите на превозното средство.  Младите шофьори трябва да са наясно също и с рисковете за пешеходци, деца, велосипедисти и ползватели на електрически тротинетки. 

Водещи

Най-четени