Омбудсманът: Личната карта не може да е над живота 02.02 | 18:14

Това е ситуация, при която и човек, който не е лекар, ще се притече на помощ, коментира Диана Ковачева смъртта на жена във Враца

От iNews

"Явно има системен проблем, който показва, че нещо подобно може да се случи навсякъде. Това е най-страшното. Колкото и да е важно спазването на закона, няма как една лична карта да остане над човешкия живот. Извън търсенето на отговорност трябва да се направят сериозни изводи. Това може да бъде работата на омбудсмана - да се обмисли как да се преодолее проблема, при който документите се поставят над същността на конкретния казус".

Това коментира пред БНР националният омбудсман Диана Ковачева по повод трагичния случай във Враца. Според омбудсмана трябва да има по-добра вътрешна система за сигнализация.

"Това е ситуация, при която и човек, който не е лекар, ще се притече на помощ", допълни тя в предаването "12+3". Вълна от недоволство заля Враца след смъртта на 43-годишната пред спешния център в града. Служителката на регистратурата ще бъде уволнена. А мъжът, с когото жената е живяла на семейни начала, обяви, че семейството няма да търси отговорност от никого.

"Ние сме се примирили със случилото се, не обвиняваме никого. Всичко тръгна от клипа".

Тази вечер пред сградата на Спешния център във Враца се организира протест.

 

Водещи

Най-четени