Пак акция край Седемте рилски езера 08.08 | 15:00

Тя е била насочена срещу нелегалния превоз на туристи и багаж с джипове

От iNews

Поредна полицейска акция е проведена в района на Седемте рилски езера. Акцията е била насочена срещу нелегалния превоз на туристи и багаж с джипове.

Това съобщи кметът на Сапарева баня Калин Гелев. Проблемът с нелегалните превози по циркуса е решен, подчерта той пред БНР. 

Честите акции на полицията и засиленият контрол по циркуса дават ефект, отбеляза още Калин Гелев. 

"Спокойно е. Няма проблем. Полека-лека джиповете разбират, че не бива така да става. Със сигурност има по някой единичен случай, ама и полиция и жандармерия, доколкото знам, днес пак и НАП имат акция, така че трябва да бъде явно с повече респект".

И самите туристи коментират, че вече не се забелязват джипове за нелегален превоз по Седемте езера. Планинарят и природозащитник от Кюстендил инж. Севделин Атанасов, който преди два дни беше в района, пък заяви:

"Нито един джип нямаше и горе нямаше пост на рейнджърите при 17-и стълб. Нямаше никой, нямаше нито един джип долу, където е началната станция на лифта, ама нито един. Беше ми много учудващо, че те колко глоби досега... но никога не са се съобразявали и никога не са плащали. Преди години пишеше, че собственикът е с 500 акта, но не е платил нито една стотинка и ми беше много чудно - обаче нямаше нито един джип".

Водещи

Най-четени