Патриархът помоли за прошка миряните 17.03 | 19:26

Дядо Неофит отслужи в Русе вечерня за Сирни Заговезни

От Диана Цветкова

Патриарх Неофит, който ръководи временно и Русенската епархия до избора на митрополит, отслужи в храма "Света Троица" в града вечерня с взаимно опрощение за днешния празник.

Десетки русенци дойдоха да се помолят заедно с патриарха и да си кажат "Прости – Простено", отбелязва БТА. Самият патриарх помоли за прошка събралите се в църквата.

"През целия си живот трябва да проявяваме вярата си посредством дела на любовта, саможертвата и милосърдието. Любовта ни трябва да е действена, за да бъде вярата ни жива",

каза пред миряните патриарх Неофит.

Той изтъкна, че трябва да се освободим от склонността към вражда и разделение и се да обединяваме в любовта взаимното доверие.

"Първо аз моля да ми простите, ако някого с нещо съм оскърбил, както и аз всесърдечно прощавам на всички, които поискаха от мен сърдечно и с вяра в Божията милост прощение", каза още дядо Неофит.

Преди началото на вечернята патриархът пожела на всички българи да бъдат спокойни, че когато живеят под Божието крило в унисон с църковните и народни традиции, ще бъдат честити.

Водещи

Най-четени