Патриархът честити НОВОЛЕТИЕТО 01.01 | 09:25

Той призова за коренна промяна в начина ни на живот

От iNews

Изпращаме старата година с облекчение и посрещаме Новата с нова надежда за по-добри бъднини. И с молитви за здраве и благоденствие, но и мъдрост, за да градим живота си, и най-вече живота на нашите деца. Това се казва в обръщение на Негово Светейшество патриарх Неофит по повод настъпването новата 2022 г.

Патриархът призовава и "за повече радост, светлина и добра воля между човеците и по-малко болка и тъга, по-малко враждебност и насилие и не на последно място — по-малко лекомислие, което за съжаление често съпровожда човешките действия". 

"Времето, в което живеем настойчиво ни подканва към дълбоко осъзнаване и коренна промяна в начина, по който живеем... — припомня негово Светейшество. — Бог има Своите начини да изменя нещата към добро, ала полагането на нашите лични усилия е неотменимо условие за всяка такава промяна". 

 "Нека влезем в Новата 2022-ра година с тези мисли и с тези истини, защото само по този начин, само в строго следване на Божия замисъл за човека ще успеем да променим и себе си, и нашия свят, принасяйки го на Бога в цялата божествена красота, с която той е бил замислен и сътворен". 

Посланието завършва с уверение, че перспективата на Царството Божие започва още оттук – "от нашите решения и действия на тази земя, от начина, по който се отнасяме към дара на живота, от благодарността и умереността ни във всичко, имащо отношение към нашия собствен живот, към живота на цялото човечество и въобще към живота на земята във всичките му форми.

ЧЕСТИТО НОВОЛЕТИЕ!". 

Водещи

Най-четени