Петима са задържани за побоя над екип на TV7 07.09 | 12:30

Сигнал за побой в дискотека в Перник е подаден тази сутрин към 1.40 часа

От Беатрис Николoва

Задържани са петима души за инцидент в дискотека в Перник, при който сериозно пострада екип на TV7, съобщават от МВР. Сигнал за побой в дискотека в Перник е подаден тази сутрин към 1.40 часа. Пристигналият на място автопатрул е установил, че в инцидента са участвали четиричленен телевизионен екип, двама представители на местно екодвижение и посетители на заведението. По данни на журналистите те били там заради разследване на сигнал за разпространение на наркотици.

Внезапно били нападнати и бити. Единият от тях е пострадал по-тежко и е настанен в болницата, останалите са с охлузвания. Незабавно е извършен оглед на място, иззети са записи от наличните в дискотеката камери. Към момента в полицията са доведени петима мъже, сред които и собственикът на заведението. Активното разследване по инцидента продължава под ръководството на прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Междувременно един от пострадалите, репортерът Любо Огнянов зави пред TV7, че такава агресия към журналисти, каквото има у нас, няма дори в Афганистан. Той апелира държавата да се вземе в ръце и да вземе сериозни мерки срещу престъпността.

 

Водещи

Най-четени