Полицаите молят Борисов за помощ 25.07 | 18:00

Имаме проблем и отговорността е в ръцете на ръководството, казват протестиращите от МВР

От iNews.bg

В последния си ден на протест работещите в МВР се обърнаха към премиера Бойко Борисов с молба като техен бивш колега да разгледа по-внимателно исканията им. Освен недоволството си от увеличаването на възрастта за пенсиониране, работещите в сектор "Сигурност" се обявиха и за това служителите да имат право на отказ да полагат извънреден труд. 

Протестът бе организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/. От организацията направиха равносметка на изминалите 44 дни. Според зам.-председателя на СФСМВР Илия Кузманов те не са били достатъчни на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, за да се запознае с проблемите на своите подчинени.

"44 дни са достатъчни, за да стане ясно, че има проблем. Но оттук нататък отговорността за състоянието на МВР ще бъде на неговото ръководство. Освен това ние не сме и няма да бъдем страна по полицейското насилие", заяви Илия Кузманов. Той подчерта, че въпреки края на протеста, служителите в системата ще продължат да търсят своите права чрез европейските институции и неправителствените организации.

Протестът бе белязан от каски на земята, освиркване и националния химн. 

Източник: Novinite.bg 

Водещи