Проблемът с бежанците изисква решения на европейско равнище 17.10 | 15:25

ЕС трябва да помогне и финансово

От Мая Александрова

Проблемът с бежанските потоци е сериозен хуманитарен въпрос, изискващ решения на европейско равнище, включително и значителен финансов ресурс от ЕС. Около това становище се обединиха по време на срещата си министърът на външните работи Кристиан Вигенин и гръцкия му колега Евангелос Венизелос, съобщиха от МвнР.

Вигенин, който е на еднодневно работно посещение в Гърция, се срещна с премиера Андонис Самарас и с вицепремиера и министър на външните работи Евангелос Венизелос.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси на двустранните отношения и регионалното сътрудничество, европейската перспектива на страните от Западните Балкани, както и обстановката в Близкия Изток.

По време на срещата на двамата външни министри беше обсъдена възможността за преминаване на автобуси за пътнически превози през граничния пункт "Маказа-Нимфея". Бе потвърден ангажиментът за максимално бързото му отваряне за тежкотоварен трафик.

При срещата на Вигенин със Самарас българският дипломат номер едно подчерта, че Гърция, като стратегически партньор, заема важно място във външнополитическите приоритети на България.

Водещи

Най-четени