Протести срещу високите цени на горивата ежеседмично 24.03 | 19:25

Обявеното намаление не е удовлетворително, според организиторите

От Елена Коцева

Седемчасов протест срещу високите цени на горивата ще се проведе в неделя в Пловдив. 

Организаторите на гражданския протест предвиждат и блокиране на булеварди и кръстовища за определен период от време между 13 и 20 часа. Временно ще се спира движението по Коматевско, Асеновградско, Кукленско, Карловско и Голямоконарско шосе, както и по бул. "България". 

Протестното шествие ще тръгне от паркинга на Пожарната в ж.р "Тракия” като автомобилите ще бъдат разделени в 4- ри групи като всяка една от тях ще блокира по 2 важни пътни артерии или кръстовища. 

В акцията няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние или агитиращи по теми, различни от цените на горивата. 

От Областната дирекция на МВР съобщават, че ще бъде създадена временна организация на движението в града чрез обходни маршрути. 

На среща днес с ръководството на полицията организаторите на протеста са поели ангажимент за спазване на обществения ред.

От Стара Загора и Шумен също съобщават, че и тази неделя ще проведат протест. 

Организаторът от Шумен Николай Димитров заяви, цитиран от БНР, че обявеното намаление не е удовлетворително, каквито са и мерките, взети от държавата.

Протестиращите искат гаранция, че след изтичането на приетия мораториум, цените няма да скочат отново.

Едно намаление от 6 ст. за литър дизел според тях не е нищо.

Протестиращите в Шумен са имали идея да блокират кръстовището до кв. Макак, но не са получили разрешение от Агенция "Пътна инфраструктура”.

Водещи

Най-четени