Румънци и гърци се борят за нашия джакпот 16.11 | 11:14

Чужденци окупираха Сандански и Петрич, за да си опитат късмета

От Елена Кирилова

Множество румънци и гърци са дошли в България, за да опитат късмета си за спечелването на джакпота на Българския спортен тотализатор. Това заяви в ефира на БНТ Мария Янева, заместник-шеф на Спортния тотализатор.

По думите й градовете Сандански и Петрич са били препълнени с гости от южната ни съседка. Фишове са пуснали и сериозен брой сърби и албанци.

Както чуждестранните гости, така и българите се надяват, че ще ударят джакпота, който се предвижда да достигне около 9,461 млн. лева до тази неделя (18 ноември).

Причината за забавянето на тегленето на тиража миналата седмица е, че като постъпления тиражът е рекорден. Само в играта "6 от 49” фишовете преди тегленето са били над 1 млн. Това значително е затруднило работата на касиерите.

Поради големия интерес тото пунктовете едва са приключили работа. Напливът от желаещи да опитат късмета си за огромния джакпот е бил неспирен. Ето защо част от пунктовете са работили с удължено работно време до 18 часа, а не до обяд, както работят по принцип.

Обикновено броят на фишовете в тиражите е шест пъти по-малък, около 500-600 хиляди.  

През следващата неделя отново може да има забавяне в тегленето на числата. Всичко зависи от броя на участниците и този на фишовете. За да не се стига отново до такива ситуации, от тотализатора ще удължат максимално работното си време и ще се постараят да не се стигне до забавяне.

Относно тегленето в неделя (11 ноември) Янева обясни, че всичко е било коректно и с цел избягване на измами се правят проверки. По думите й няма никаква манипулация при определяне на топките и числата.

Щастливецът, който удари джакпота, ще трябва да се отиде в централата на Спортния тотализатор, без да обявява че идва за голямата печалба. Служителка ще подготви необходимите документите, след което процедурата предвижда посещение на банка. На ръка късметлията може да получи 15 хил. лева, а останалото се превежда по банков път. Уцелилият числата ще получи цялата сума, без данъци, удръжки и без вземания в бъдеще време.

Янева обясни, че в момента имената на късметлиите не се обявяват в публичното пространство какво в чужбина, където събитието се превръща в истинско шоу. От Българския спортен тотализатор имат желание за организирането на подобни прояви, но вземайки предвид българската реалност избягват да го правят. Янева подчерта, че голяма част от участниците се страхуват. До момента никой не е пожелал да сподели късмета си.

По думите на Янева в миналото дори градовете, от които са спечелилите, не са били оповестявани. Днес тази информация не се крие.

Междувременно тото треската продължава. От ранни зори млади и стари се редят по пунктовете, за да подадат фишовете, които могат да променят живота им. В галерията ни можете да видите какви нетрадиционни подложки използват ентусиастите. 

Водещи

Най-четени