Спират регистрациите на коли в КАТ 21.07 | 08:26

Проблемите приключват до края на седмицата, в София до края на месеца

От Кристиан Костурков

Въвеждането на нов софтуер в пунктовете на КАТ в цялата страна ще предизвика проблеми при регистрацията на автомобили, предупреждават от МВР. "При възникване на технически затруднения е възможно на места да бъде преустановена за кратко работата  по регистрация на пътни превозни средства”, пише в съобщение на министерството.

Проблемите са във връзка с внедряването на  новата автоматизирана информационна система "Планиране, разпределение и контрол на регистрационни табели и ценни образци". Чрез нея се очаква да се облекчи административното обслужване на потребителите и те вече по-бързо да получават номерата и документите на новите си автомобили. Заради внедряването на новия софтуер обаче до края на тази седмица 24 юли, ще има затруднения с регистрацията на МПС в пунктовете на КАТ в страната.

Специално за отдел "Пътна полиция" в София пък въвеждането на новата система е планирано за следващата седмица. Затова там проблеми и евентуално спиране на работата при технически проблеми може да се случи между 27 и 31 юли, съобщават още от МВР.

Водещи

Най-четени