Стартира кампания по пътна безопасност „Малки и големи заедно на пътя” 18.03 | 07:13

Призовават се водачите на тежкотоварни автомобили да бъдат по-толерантни

От Кремена Бедерева

Под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков стартира национална кампания по пътна безопасност.

Надсловът на кампанията е "Малки и големи заедно на пътя”.

В официалното представяне на инициативата ще вземе участие заместник-изпълнителният директор на ИА "Автомобилна администрация” Анастас Тодоров.

По време на събитието ще бъде направена демонстрация на "мъртвата зона” на видимост при камионите и съвместна проверка на ИА "Автомобилна администрация” и "Пътна полиция” на тежкотоварни и леки автомобили на пътя.

Инициативата "Малки и големи заедно на пътя” се осъществява под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков с подкрепата на ИА "Автомобилна администрация”, "Пътна полиция” при СДВР, Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, както и браншови организации на превозвачи.

Нейната цел е да повиши информираността на водачите на леки автомобили за спецификите на движение на камионите и добрите практики за безопасност на пътя при взаимодействие с тях.

В същото време се отправя призив към водачите на тежкотоварни автомобили да бъдат по-толерантни към леките автомобили, да улеснят трафика и да повишат общата сигурност на пътя.

В рамките на кампанията ще бъдат организирани серия от публични събития и инициативи, ще бъде издадена информационна брошура със съвети към водачите на леки и тежкотоварни автомобили, ще бъде проведена образователна радио кампания и ще бъдат разпространени 100 000 стикера за автомобили с посланието "Аз съм толерантен, а ти?”.

Водещи

Най-четени