Учебниците по история и литература безпокоят Марин Райков 25.04 | 17:37

Липсвали ключови за страната събития и автори

От Филипа Тодева

Служебният премиер Марин Райков посети Българската академия на науките, като обсъди с академиците теми, свързани с българското образование.

Райков е повдигнал въпроса за българските учебници. Той споделил своето безпокойство и в ролята си на родител, че в учебниците по история и литература липсват ключови и съдбовни за страната ни събития и автори, както и от наличието на противоречиви тълкувания на едни и същи събития в различните учебници по един предмет.

Марин Райков и акад. Стефан Воденичаров са посетили и Института по металознание, съоръжения и технологии при БАН, където министър-председателят се запозна с изложбата, посветена на постиженията на Института. Научното учреждение е известно със своите разработки с приложение в армията, които се продават изключително добре извън страната.

"Вярвам, че работата на Академията може да бъде от изключителна важност и в симбиоза с ежедневните въпроси от значение за българската икономика, иновации и образование и по този начин да спомага реално за развитието на страната ни", каза Марин Райков по време на срещата в БАН.

Водещи

Най-четени