Оз показа своето могъщество 18.03 | 12:15

Триизмерната продукция на Disney продължава да е номер едно в САЩ

От Мартина Панайотова

Фантастичната история "Оз: Великият и могъщият" на Disney за втора поредна седмица е начело в северноамериканския бокс-офис с печалба от 42,2 милиона долара от продажбата на билети през изминалия уикенд, предадоха световните информационни агенции.

Общите приходи в домашния бокс-офис от лентата с Джеймс Франко и Мила Кунис възлизат на 145 милиона долара, което я прави най-печелившия филм от началото на годината.

От международните пазари общите приходи за "Оз: Великият и могъщият" са се допълнили с 46,6 милиона долара през уикенда.

За 10 дни на екран филмът е реализирал в световния бокс-офис 282 милиона долара от продажбата на билети - солиден старт за продукция, заснета с 200 милиона долара и с похарчени още 100 милиона за маркетинг.

На второ място в класацията е трилърът "Обаждането" с Холи Бери със 17,1 милиона долара.

Следва комедията "Невероятният Бърт Уондърстоун" със Стив Карел и Джим Кери, за която през уикенда са продадени билети на стойност 10,3 милиона долара.

Четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка заемат високобюджетната продукция "Джак, убиецът на великани" и комедията "Самоличност на аванта" с Мелиса Маккарти.

Приходите от продажбите на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 6,2 милиона долара и 4,5 милиона долара.