Октай Енимехмедов: Аз съм смел 22.12 | 09:28

"Не съжалявам за това, което направих", призна нападателят на Ахмед Доган

От Кремена Бедерева

Бог ме е спасил. Това каза Октай Енимехмедов по Нова телевизия от ареста. Нападателят на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в откровено интервю за случката от 19 януари 2013 г.

Тогава, по време на VIII-а Национална конференция на ДПС в НДК, Ахмед Доган четеше своя доклад, докато мъж с пистолет го нападна. Нападателят се появи от нищото и застана до лидера на ДПС с пистолет в ръка, като започна да го бута. След това Доган успя да реагира и също да го бутне. Оттам гостите на конференцията - над 20 души, повалиха на земята нападателя и започнаха да го ритат.

"Не съжалявам за това, което направих", подчерта Енимехмедов. "Доган е заобиколен от хора, които преследват лични интереси. Той е ловък политик, но няма хора, които биха се жертвали за него, като инсценират атентат. Кога някой журналист ще се осмели да му вземе интервю?. Той не е в депресия. На 19 януари аз можех да бъда убит", разкри той.

"Те първа предстоят експертизи, за да се установи дали пистолетът е засякъл три пъти", уточни Октай.

"Убийте го" - това са крещели хората, които скочиха върху него да го бият, след като Октай се опита да застреля Доган, спомня си той. 

"Не съм имам личен контакт с Доган, никога не съм си говорил с него", призна Енимехмедов. Октай призна, че с нападението е искал да изрази себе си.

"Не бих казал, че съм сбъркал", каза още Октай. "Аз съм смъртен човек, като всички останали. Аз съм човек и като човешко същество имам мигове, като всеки един, изпитвам своите емоции. Аз съм смел. Храбростта е един от основните добродетели".

Октай заяви, че има много неща, които иска да каже, но не е сега моментът.

 

Водещи

Най-четени