Оранжеви плодове за здраво сърце 06.01 | 15:10

В оранжевите плодове и зеленчуци се съдържат специални антиоксиданти, които са полезни за сърдечно-съдовата система. До този извод са достигнали изследователи в САЩ, пише Mig.news.
Когато човек се храни, количеството на свободните радикали – молекули, които предизвикват възпалителна реакция, в кръвта му се покачва.
Ако това се случва в течение на дълго време, расте и рискът от развитие на сърдечно-съдови заболявания.
Но ако след основното хранене човек изяде един или два оранжеви плода, от антиоксидантите, съдържащи се него, организмът в продължение на няколко часа получава защита от свободните радикали.
Американски учени са установили няколко комбинации от антиоксиданти, които работят най-добре заедно: това са съединенията хесперидин и нарингенин, които се съдържат в портокалите и портокаловия сок, както и в много други оранжеви зеленчуци и плодове.
Водещи
-
Едва 2% от завършващите млади лекари проявяват интерес към специализация по спешна медицина
Медицински триаж – основа на спешната помощ
18.03 | 09:15
-
Приятели, близки и колеги на пострадалите метеорологични наблюдатели на връх Мургаш организират протест
Протестът ще се състои в 18:00 ч. пред Съдебната палата в София под мотото „Справедливост за...
18.03 | 08:59
-
Тръмп свали охраната от Сикрет сървис на децата на Джо Байдън
Решението идва след журналистически въпрос
18.03 | 08:45
-
Почитаме паметта на загиналите при пожара в дискотека "Пулс"
Ден на национален траур в България
18.03 | 08:15
Най-четени
-
Почитаме паметта на загиналите при пожара в дискотека "Пулс"
Ден на национален траур в България
18.03 | 08:15
-
Тръмп свали охраната от Сикрет сървис на децата на Джо Байдън
Решението идва след журналистически въпрос
18.03 | 08:45