Орешарски: Важно е кандидатите за министри да имат парламентарен опит 23.05 | 14:04

Проблем са детските надбавки, а не недостигът на места в детските градини

От Десислава Маданска

Идеалният вариант е към експертизата за всеки кандидат за министър в кабинета да има административно-управленски качества и парламентарен живот, за да може веднага да се захване със задачите. Това заяви номинираният за премиер от "Коалиция за България" Пламен Орешарски на съвместна пресконференция на БСП и ДПС.

По думите му в университета, в който преподавал, имало много добри експерти на различна възраст. Проблемът обаче бил, че повечето от тях не разполагат с нужния административно-управленски и парламентарен опит, за да могат веднага да поемат функциите си.

Според него е нужно да се разгледа и въпросът за детските надбавки, тъй като в момента са крайно недостатъчни за комфортно отглеждане на децата. По думите му именно детските са проблемът, а не, както били посочили от ГЕРБ – недостигът на места в детските градини.

"Цинизмът на ГЕРБ се демонстрира веднага, като казваха преди време, че проблемът са детските градини", каза Орешарски.

Той предложи на лидера на ДПС Лютви Местан вариантите по този въпрос да се обсъждат на по-късен етап. Мерки за решаване на проблема можело да бъдат представени на 1 октомври, което щяло да съвпадне с другия цикъл мерки, които предлагат от БСП за подобряване на социалния живот.

Лидерът на БСП Сергей Станишев припомни думите си отпреди няколко месеца, като посочи, че една партия, дори и да е най-силната, не може да изведе страната от състоянието, в което се намира в момента.

Водещи

Най-четени