От 50-килограмов онкоболен до фитнес модел (СНИМКИ) 27.01 | 11:14

За 3 години Зак е преборил заболяването

От Боян Кърпачев

Нещастията съпътстват живота ни неизменно. Някои от тях са толкова големи, че са способни да откажат хората от мечтите им, дори от желанието им за живот. Диагнозата "рак" е една от най-страшните, познати на човечеството. А в историята, която ще ви разкажем днес, тя заема главна роля.

Зак Зейлър разбира, че има канцерогенно заболяване, когато е едва на 16-годишна възраст. Преди тежката диагноза младежът е активен спортист, дори фитнес модел. Няколко месеца след ужасната новина Зак губи почти цялата си мускулна маса. Въпреки негативните прогнози за бъдещото състояние на Зейлър три години по-късно той е преборил рака, а външният му вид е повече от впечатляващ.

За състоянието си Зак казва: "Малко преди да навърша 16 години, откриха, че страдам от лимфом на Ходжкин. Животът ми се срина. Оставих спорта, който осмисляше всеки мой ден. Сринах се физически и психически. Тогава си казах, че ще се боря за мечтите си с цената на всичко, че няма да се отказвам и ще вярвам, че ще оздравея."

Днес (три години по-късно) Зак е на 19 и напълно е преборил заболяването си. Спортът отново е най-важното в живота му. Можете да видите това в снимките в Sportuvai.bg.

Водещи