Очаквано: Манчестър Сити е новият шампион в Англия 11.05 | 18:55

Уест Хям не застраши успеха на "гражданите"

От Иво Вецев

Манчестър Сити е новият шампион на Англия, след като възпитаниците на Мануел Пелегрини не оставиха нищо на случайността и спечелиха лесно с 2:0 над Уест Хям в последния кръг от Премиършип.

Самир Насри вкара ценното попадение с удар отдалеч 6 минути преди края на първото полувреме, а през втората част в 49' капитанът Венсан Компани оформи крайното 2:0, а до края Насри, Агуеро и Силва се отчетоха с много пропуски.

Това обаче нямаше особено значение, като дори равенството щеше да донесе титлата на "гражданите", независимо че прекият конкурент Ливърпул стигна до победа с 2:1 над Нюкасъл. За този мач може да четете в Sporta.bg

Сити става шампион за втори път в ерата на Премиършип, като Туре и компания станаха шампиони и през сезон 2011/12. Освен това отборът стана едва 2-ият в от 1961 година насам, който бележи 100 или повече гола. Другият такъв е Челси, който преди няколко години вкара 103. Сити е със 102.

Яя Туре, който остана зад Луис Суарес в гласуването за играч на година, за пореден път показа важността си за отбора, след като записа 4-и пореден двубой с асистенция. Мениджърът Мануел Пелегрини пък се превръна в първия треньор извън Европа, който печели титлата в Премиършип.

В крайното класиране Манчестър Сити завършва на 1-о място с актив от 86 точки и голова разлика 102:37.

Водещи

Най-четени