Пазете се, британци – Апокалипсисът идва с ромите! 12.11 | 21:00

Политик предупреждава за бунтове на Острова заради емигрантите

От Христина Рафаилова

Родните и румънските роми не само дърпат Великобритания на дъното, но могат да донесат Апокалипсиса на Острова.

Страховете на поданиците на кралицата достигнаха нови висини и този път те вещаят кръв. Опасността от срива на социалната и жилищната система заради ромското нашествие вече изглежда незначителна. Сега според политици Обединеното кралство може да бъде обхванато от бунтове.  

Бившият министър на вътрешните работи Дейвид Блънкет предупреди, че местното население в някои градове може да предприеме радикални действия срещу представителите на малцинството, съобщава Daily Mail. Подобен сценарий според него може да доведе до сблъсъци между британци и роми.  

В някои населени места на Острова вече има формирани граждански отряди. Такива патрули има в Шефилд, където живеят основно роми от Словакия. Формированията имат за цел да спират антисоциалните прояви на етноса, информира изданието. 

Блънкет призова ромите там да променят културата си и да спрат да живеят в мръсотия и да пращат децата си на училище. 

Медията подчертава, че във Великобритания има повече от 200 000 представители на малцинството, като те са основно от Източна Европа.  

Според бившия МВР шеф пропастта между британците и ромите е много по-голяма, отколкото тази между англичаните и пакистанците. 

"Младите роми са с много различно минало, защото досега са живели покрай гората, не са ходили на училище и не познават нормите на обществото. Ние трябва да променим това", коментира Блънкет. 

Според него англичаните имат право да се противят на огромния наплив от емигранти, но това не трябвало да прераства в омраза. 

По мнение на бившия министър не става въпрос за расова омраза и отношението на местните към ромите е "вик за помощ към властите" нещата да се върнат постарому. 

Също така той призова полицията да спира ромите да стоят през цялото време на улицата и да хвърлят безразборно боклуци.

Водещи

Най-четени