Папата чака малки зелени марсианци, за да ги покръсти в правата вяра 13.05 | 12:33

Франциск смята, че в лоното на църквата има място за всеки – дори и за гости от Космоса

От iNews.bg

В скоро време в лоното на Римокатолическата църква може да влязат малки зелени човечета, или другояче казано – извънземни. 

В типичния си стил папа Франциск отново шашна "своето стадо", като изрази готовността си да покръсти и да приеме в правата вяра дори гости от друга планета. 

По време на ежедневната литургия Берголио заяви, че е готов да приеме в лоното ѝ дори и марсианци, ако те пристигнат на Земята и пожелаят да станат католици. 

Франциск се пошегува, че дори пришълците от Космоса да са зелени, с дълги носове и големи уши и изглеждат като нарисувани от деца, те заслужават да бъдат покръстени, ако имат желание за това.  

"Ако утре например пристигне мисия тук от Червената планета и някой от тях каже: "Аз, аз искам да приема Христовата вяра", какво би се случило?", попита папата, цитиран от Daily Mail.  

Той добави, че в ранните години на църквата е имало офицер, който е посрещал хората на врата на храма, но тя никога не е затваряла вратите си за Божиите чада. 

Коментарът на главата на Католическата църка дойде по време на дискусия за пасаж от Библията, в който свети Петър е критикуван, че е покръствал евреи. 

Думите му могат да бъдат разчетени като отговор на критиките на консервативната част от църквата, която може да се противопостави на политиката на Берголио за отварянето на светата обител към бедната и маргинализирана част от обществото. 

Водещи

Най-четени