Парламентът ще приеме 4 доклада за работата на съдебната система 29.06 | 07:15

Депутатите ще гледат и обобщен годишен доклад за дейността на ВСС

От Кремена Бедерева

Обобщен годишен доклад за дейността на Висшия съдебен съвет и за дейността на Инспектората към Висшия съдебен съвет за 2010 г. предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на Народното събрание.

Предвижда се още депутатите да разгледат още три обобщени годишни доклада – единият за прилагането на закона и дейността на прокуратурата и разследващите органи през 2010 г., другият за прилагането на закона и за дейността на съдилищата през 2010 г., както и обобщен годишен доклад за прилагането на закона и за дейността на административните съдилища през 2010 г.

Проектопрограмата за работа на парламента през тази седмица предвижда на първо четене депутатите да разгледат законопроекта за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, както и промените в Кодекса на труда, както и първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавната финансова инспекция.

На второ четене депутатите ще разгледат законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройството на държавния, както и на законопроекта за изменение на Закона за българските лични документи и измененията на Закона за културното наследство.

Предвижда се депутатите да разгледат и проект за решение за преобразуване на самостоятелния частен Земеделски колеж – Пловдив, във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите със седалище в Пловдив.

Най-четени