Парно в цяла София до края на седмицата 06.11 | 15:50

След детските градини, училищата и болниците, идва ред на жилищните сгради

От iNews.bg

Поетапното включване на отоплението в София, започнало от вторник, ще продължи до края седмицата, обяви пред "Фокус" говорителят на дружеството Елизабет Павлова. Въпреки топлото време от вчера е започнало пускането на отоплението в детските градини, училища, болници, след което ще продължи включването на отоплението в жилищните сгради и накрая ще останат бизнес сградите.

За зимните сметки Павлова призова клиенти да се възползват от програмата на "Топлофикация София", която върви вече 7 години - "Лоялен клиент". Тя предвижда отстъпка от 3% за абонати без просрочени задължения, които заплащат текущата си фактура до 30-то число на съответният месец.

"Друга една добра програма, свързана с облекчаване на плащането, особено на зимните сметки, е преминаването към равни месечни вноски. Клиентите ни биха могли да подадат заявление в "Топлофикация" и да поискат да преминат на равни месечни вноски, като по нея ще заплащат една и съща сума за всеки един месец – 11 месеца равни вноски и 12-та изравнителна сметка", допълни говорителят на дружеството.