Петър Стойчев не се притеснява от критиките 19.03 | 10:08

Министерството ще се опита да финализира публичния регистър на спортните имоти

От Краси Киров

Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев заяви, че не се притеснява изобщо от нападките след назначението му.

Световният шампион по плуване бе атакуван от различни места, като шефката на родната гимнастика Илиана Раева посочи липсата на опит в администрацията като основен проблем.

Стойчев обаче увери в ефира на Nova, че е успял да сформира екип от хора с богат опит именно в администрацията. Той каза, че се е съгласил да поеме този пост, защото няма човек, който да не иска да помогне на родината си в труден момент.

"Получих покана за този пост от президента Росен Плевнелиев преди десетина дни. Няма от какво да се притеснявам. Живеем в България и е нормално да има нападки. Критиките на Илиана Раева не ме притесняват, защото екипът, които съм сформирал, е от хора с богат опит в администрацията", каза министърът и добави, че това, в което го упрекват, ще бъде неоснователно.

Част от неговия екип ще е и Йордан Йовчев, които ще бъде един от двамата му заместници. "Запазваме предишния зам.-министър Иван Ценов", уточни Петър Стойчев. 

Спортният министър съобщи, че през тези два месеца ще продължат да работят някои идеи, които той и екипът му одобряват. "Искам да финализираме и публичния регистър на спортните имоти", добави той. 

По думите му страната ни ще покаже, че е ангажирана борбата да остане в програмата на Олимпийските игри, но по никакъв начин не трябва да се опитваме да налагаме мнение.

Водещи

Най-четени