Подменят ВиК-мрежата в бургаския кв. „Меден рудник” 19.07 | 07:43

Рехабилитацията е на стойност 16 млн. лв.

От Кремена Бедерева

Започва цялостна подмяна на водоснабдяването и канализацията в бургаския квартал "Меден рудник”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще вземат участие в ритуала по Първа копка за изграждане и рехабилитация на водопроводната и канализационна мрежа в к-с "Меден рудник”, която ще се проведе днес.

Дейностите са по проект № 58111-17-208 "Инвестиционни проекти за водоснабдителни и канализационни мрежи на Бургас – Меден рудник” на Община Бургас, финансиран по програма "Околна среда” на Европейския съюз.

Бюджетът му е на стойност 16 милиона лева, 15 млн. лв. – европейско финансиране по Схема BG161PO005/08/1.10/01/02 "Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води” и 1 млн. лв. собствени средства на Община Бургас.

Реализацията на мащабния обект ще реши голяма част от дългогодишните проблеми на жителите на най-многобройния комплекс в града.

Проектът включва изпълнение на три големи подобекта – прокарване на нова канализация и водопроводни тръби в Зона "Районен център”, подмяна на амортизираната водопроводна мрежа в комплекса, рехабилитация на Помпена станция "Победа” и изграждане на главен източен канализационен колектор.

Водещи

Най-четени