Баба Марта дойде с малко дъжд и мъгли 01.03 | 09:13

Видимостта ще се подобри в обедните часове

От Филипа Тодева

Днес в западните и централни райони на Дунавската равнина ще има мъгла. Видимостта ще се подобрява около обяд, сочи прогнозата на НИМХ. В останалата част от страната преди обяд облачността временно ще се разкъса, но по–късно от юг отново ще се вплътни и след пладне в южните райони ще превали дъжд.

През нощта срещу неделя валежите ще обхванат почти цялата страна. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток, в Дунавската равнина от изток-югоизток. Максимални температури - между 11° и 16°, в районите с трайна мъгла - 8°-10°. Над Черноморието ще има значителна облачност и през нощта и в ранните сутрешни часове ще превалява дъжд. През деня ще е без валежи, предаде агенция "Фокус". Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 11°.

Температурата на морската вода е 4° - 6°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. В планините облачността ще е значителна. След обяд в Рило-Родопската област ще превали дъжд, над 1700 метра - сняг. Ще духа умерен и силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Водещи

Най-четени