Времето през февруари ще ни изненадва - ту 20 градуса, ту сняг 30.01 | 12:45

Според едни прогнози ще има много сняг, според други - февруари ще е топъл

От Кремена Бедерева

Динамично, на моменти дори драматично време, ни очаква през февруари. Времето ще се променя буквално за часове. Това прогнозира в ефира на TV7 синоптикът Симеон Матев.

Според него още от днес  ще започнат силни южни ветрове и през почивните дни ще се редуват дъжд и слънце.

Като цяло февруари ще е топъл, с повече валежи от нормалното. Застудяване се очаква около 6 февруари, но снежна покривка няма да се задържи. Това ще е периодът с най-студено време през месеца. Минималните температури ще стигат до минус 15 градуса, но това е далеч от типичните февруарски студове.

Във втората половина на месеца настъпва затопляне и няма да са изненада температури до 15-20 градуса.

Същевременно прогнозата за идния месец на метеорологичния сайт accuweather.com показва постоянни валежи. По техните данни ни предстои студ, ветрове и снегове.

В най-студените дни живакът ще падне до минус 6 градуса. И въпреки песимистичните прогнози на синоптиците през втория месец на новата година ще има и топли дни.

Очаква се на 1 и 2 февруари термометрите да ударят 10 градуса в повечето райони на страната, а в най-южните точки ще бъде 12 градуса, допълва в. "Новинар".

Подходящо за разходки сред природата ще бъде и между 8 и 13 февруари, когато ще бъде най-слънчево. В планините обаче бъдете нащрек за лавини.

Очаква се най-доволни да бъдат хотелиерите по зимните ни курорти, защото сняг ще има и пистите ще са идеални за ски.

Водещи