Дали ни предстои нова снежна вълна? 28.01 | 07:00

Облачността започва пак да се увеличава

От Мая Александрова

През нощта срещу сряда, под влияние на преминаващ през Гърция, Егейско към Черно море, средиземноморски циклон, снеговалежите ще се активизират и ще обхванат страната. Само в крайните югоизточни райони и по Черноморието, където температурите ще се повишат, ще вали дъжд. Там са възможни и поледици.

Ооблачността днес ще започне да се увеличава до вечерта в Югозападна България ще завали сняг. След обяд ще се появи слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен североизточен вятър.

Максималните температури днес няма да минат над 0 и ще са предимно между минус 5 и 0 градуса, В Дунавската равнина ще са до минус 7 - минус 8 градуса. В София ще е около минус 2.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е разкъсана, а след обяд от юг ще започне се увеличава. В следобедните часове ще се появи до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури там ще са от минус 3 до 0 градуса. Температурата на морската вода е 7 - 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, с тенденция на усилване към вечерта.

Над планините облачността от юг ще се увеличава и след пладне в Рило-Родопската област ще завали сняг. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър, който привечер ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще достигне около минус 2, на 2000 метра ще е около минус 5 градуса.

Водещи

Най-четени