Денят на жените ще мине по вода! Облачно и дъждовно ще е днес 08.03 | 08:00

Времето леко започва да захладнява

От iNews.bg

Празникът на жените започва доста неприятно откъм метеорологични условия. През нощта валежите се активизират и обхванаха югозападната половина на страната. Очаква се да продължат и през деня. Значителни по количество ще са главно в Рило-Родопската област, но и в отделни райони на Западна България ще са интензивни и придружени с гръмотевици.

В Североизточна България ще остане без валежи, а през деня и на места облачността ще се разкъса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен до силен източен вятър.

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните – предимно между 10 и 16 градуса. Най-топло ще е в Русе и Силистра (16 градуса), с градус по-малко ще е в Плевен и Велико Търново. Най-студено ще е в София, Монтана и Варна - 10 градуса. 

В планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област и в западните части на Стара планина. Ще духа умерен до силен, по високите и открити части временно бурен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, а на 2000 метра – около минус 1 градус.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Дъжд ще вали само в крайните южни райони, а в крайните северни - облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 9-11 градуса, а тези на морската вода - около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Водещи

Най-четени