Добра новина! Пак започва затопляне 26.02 | 09:04

Мрачно, но приятно ще е времето в последния ден от седмицата

От iNews.bg

Уикендът не ни предложи особено приятно време, но все пак добрата новина е, че с новата седмица ще се завърне и слънцето. Над по-голямата част от страната в последния ден от настоящата седмица ще се задържи предимно облачно. В Северна България облачността често ще намалява до предимно слънчево, но преди обяд по поречието на Дунав ще е с мъгла. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър, отначало от изток-югоизток, до вечерта ще се ориентира от юг.

Температурите обаче ще са доста приятни. Максималните стойности ще са от 7 до 13 градуса. Най-топло изненадващо ще бъде във Велико Търново (13 градуса), а най-студено - във Варна (7 градуса). За София се очаква живакът в термометрите да скочи до 10 градуса, което не е никак зле за февруари.

В планините ще бъде предимно облачно, сутринта на места със слаби валежи от дъжд, над 1700 метра – от сняг. До обяд преваляванията ще спират, а над Стара планина и облачността временно ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, а на 2000 метра – около 1 градус.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно в сутрешните часове по южното крайбрежие, а временни намаления на облачността ще има на север. Ще духа до умерен вятър, отначало от изток-югоизток, до вечерта ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Най-четени