Изтича срокът, в който отчитаме сами електромерите си 11.03 | 08:05

Клиентите могат да подадат данните в офисите на ЧЕЗ

От Христина Рафаилова

В понеделник изтича крайният срок, в който абонатите на ЧЕЗ могат да подадат сами показанията от електромерите си, съобщават от дружеството си.

"В изпълнение на решението на ДКЕВР за въвеждане на нова цена на електроенергията за битови клиенти, считано от 5 март, "ЧЕЗ Разпределение България" АД започна извънредно отчитане на средствата за търговско измерване. За да гарантира на клиентите си максимална коректност при фактурирането на консумираната електроенергия, компанията им даде възможност да отчетат сами показанията", добавят от компанията.

Клиентите трябва да посочат данните от електромера (по всички тарифи), както и клиентски или абонатен номер, датата на отчитане, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания.

Графикът за извънреден отчет е публикуван на сайта на www.cez.bg. Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на битовите клиенти ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

Водещи

Най-четени