КАТ с акция срещу минаващи на червено и отнемащи предимство 19.03 | 18:45

На територията на три областни дирекции от Западна България ще има засилен контрол на пътищата между малките населени места. Екипите ще следят основно за неправоспособни и пияни водачи

От iNews.bg

От 19 до 24 март стартира нова специализирана полицейска операция за повишаване на безопасността на движението.  Акцент ще бъде движението в градовете и пътищата между малките населени места, уточни главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел "Пътна полиция", ГДНП.

В градовете екипите ще следят за водачи, които отнемат предимство на другите пътни превозни средства, както и за недопускане на преминаване на забранителен сигнал на светофар.

На територията на три областни дирекции от Западна България ще има засилен контрол на пътищата между малките населени места. Екипите ще следят основно за неправоспособни водачи и управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

От началото на годината до 16 март се отчита спад на пътнотранспортните произшествия с участието на пешеходци – около 45%, допълни главен инспектор Близнаков. По думите му това се дължи на засиления контрол от органите на реда.

45 166 моторни превозни средства са проверени по време на последната операция с фокус на използването на обезопасителни средства. Тя се проведе в периода от 8 до 14 март и бе организирана по линия на ROADPOL, Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

По време на проверките екипите са установили 3922 нарушения. Случаите за неизползване на обезопасителен колан от водачите са били 2476. Общо 1357 пътници също са били санкционирани за неизползване на обезопасителен колан. Установени са и 24 случая, в които деца са били превозвани на предна или задна седалка без колан.

Водещи

Най-четени