Мечтаем за жега? Съботният ден ще ни накара да слезем на земята 06.09 | 09:00

Отново ще вали. По-значителни ще бъдат валежите в Северозападна България

От Теодора Кокаланова

Ще преобладава облачно време. Ще има валежи, но вече на по-малко места. По-значителни количества се очакват преди обяд в северозападните райони и западната половина на Горнотракийската низина, но с тенденция на отслабване.

Над североизточните райони облачността ще се разкъса и намалее и там температурите ще са най-високи, предаде НИМХ. Ще духа слаб източен, в източната половина от страната умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса.

Атмосферното налягане ще остане почти без промяна, по-ниско от средното за месеца. Над планините ще бъде облачно, дъждовно и ще прегърми. По-значителни ще са явленията в западната половина на Стара Планина и Рило-родопската област. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра около 11.

Преди обяд над Черноморието ще бъде предимно облачно и ще превалява. След пладне над северното крайбрежие облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 25 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3–4 бала.

Водещи

Най-четени