Мият улици в столицата 08.06 | 18:44

Тази нощ от 22 часа продължава миенето на улици в районите „Лозенец” и „Връбница”

От Кремена Бедерева

Тази нощ (8 юни 2011г.) от 22.00 часа продължава миенето на улици в районите "Лозенец” и "Връбница”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Ще се извършват дейности по механизирано миене на улиците "Църноок”, "Димитър Хаджикоцев”, Милевска планина”, "Цветна градина”,”Никола Козлев” в район "Лозенец” и ул.”Безименна” във Връбница.

През юни продължава миенето на булеварди с обществена значимост и вътрешно квартални улици, съгласно одобрените графици на фирмите оператори.

За периода от 1 април до 31 май 2011г. на територията на Столична община са измити 15 395,822 дка улици. Това са улици и булеварди, по които се движи масов градски транспорт, с обществена значимост и вътрешно квартални улици.

Това представлява 73,10% от общата територия на булевардите и улиците на територията на София. За същия период повторно са измити 1407 дка улици, по които се движи масов градски транспорт.

Столичен инспекторат напомня на гражданите на столицата, когато бъдат уведомявани чрез съобщения за извършването на дейностите по механизирано миене, да оказват съдействие, като преместват автомобилите си.

Водещи

Най-четени