Мият улици и ще отстраняват проблеми по инфраструктурата на София 16.07 | 08:26

По време на дейностите от 7.30 ч до 16.30 часа се забранява движението, престоят и паркирането на улиците, попадащи в съответните зони

От Кремена Бедерева

Екипи на почистващите фирми и експлоатационните дружества ще мият улици и ще отстраняват проблеми по инфраструктурата на София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

По време на дейностите от 7.30 ч до 16.30 часа се забранява движението, престоят и паркирането на улиците, попадащи в съответните зони. За същия времеви период ще бъдат закриват участъците от "синя зона” и "служебен абонамент”, а гражданите ще бъдат уведомявани предварително.

Консорциум "Титан София Център” ще осигури поставянето на съответните знаци по временната организация на движението в съответствие със съгласувания график. По време на лятното миене ще бъде осигурен авариен екип на фирма "Софийска вода”, който да работи при възникване на проблеми с оттичане на отпадните води в дъждоприемните шахти.

Фирмите "БТК- VIVACOM”, "Топлофикация – София”АД, "ЧЕЗ Разпределение България "АД и "Улично осветление” ЕАД се задължават да окажат съдействие и своевременно да отстранят проблемите по шахтите, настилките, тротоарите и пътните платна в същия период съобразно своите задължения. Преди измиването на каретата Центърът за градска мобилност ще направи преглед на всички свои съоръжения и ще отстрани повредите.

График за миене на улици в периода 16-20 юли

На 16 юли (понеделник) екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София ще мият улиците заключени в карето бул. "Христо Ботев”, бул. "Витоша”, бул. "П. Евтимий” и ул. "Парчевич”.

На 17 юли (вторник) ще се мие карето заключено между бул. "Христо Ботев”, бул. "Витоша”, ул. "Солунска” и ул. "Парчевич”.

На 18 юли (сряда) карето заключено между бул. "Христо Ботев”, бул. "Витоша”, ул. "Солунска” и ул. "Алабин”.

На 19 юли (четвъртък) ще се мие карето бул. "Христо Ботев”, бул. "Витоша”, ул. "Позитано” и ул. "Алабин”.

На 20 юли (петък) ще се мие карето между ул. Бенковски”, бул. "Дондуков” и бул. "Цар Освободител”.

Водещи

Най-четени