Можем да се движим спокойно по пътищата 12.12 | 07:25

Пътната мрежа е проходима

От Мая Александрова

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заледени и заснежени, но са почистени и обработени.

На АМ "Тракия” при Пазарджик продължават да текат ремонти и има временна организация на движението. В посока от Бургас към София движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва през Пловдив при пътен възел Север, при км 126+200 - по път II – 64 - околовръстен път Карлово - път I-6 към София. В обхвата на виадукта при км 67+027 движението се пренасочва двупосочно в платното Бургас – София. Затваря се за движение платното в посока София – Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока от Бургас към София ще бъде пренасочван по обходен маршрут през пътен възел Церово по път III-8402 към село Церово. Забраната не важи за превозни средства, които извършват превози на опасни товари, бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

При АМ "Хемус" в област Шумен се извършва ремонт. Ограничено е движението от км 360+600 до км 373+800 северно и южно платно. В срок до 15 декември движението се пренасочва при км 360+600 пътен възел "Каспичан" по път І-2 Русе-Варна до пътно кръстовище на път ІІІ-207 и път ІІІ-208 при с. Ветрино, след това по път ІІІ-208 до пътен възел "Ветрино" км 384+000 на АМ "Хемус".

Няма ремонтни дейности при АМ "Люлин” и АМ "Марица”.

Проходите "Златишки” и "Върбишки” са затворени за всички автомобили.

Отворени за всички автомобили е проходът на "Републиката”, както и "Ришки”; "Предела”; "Котленски”; "Печинско”; "Рожен”; "Пампорово” и "Превала”.

При "Троянски” проход е забранено за автомобили с ремаркета и полуремаркета.

При "Твърдишки” е забранено движението на МПС над 10 т.

При "Петрохан” товарните автомобили задължително да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Водещи

Най-четени