Мощни гръмотевици и светкавици ще пронизват небето 14.06 | 09:05

Температурите остават високи, между 26 и 31 градуса, в София около 26

От Теодора Кокаланова

Атмосферата над страната ще бъде неустойчива. В часовете преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево, предаде НИМХ. От северозапад увеличението на облачността ще продължи и след пладне над много райони тя ще бъде купеста и купесто-дъждовна.

Ще има краткотрайни, на места в Южна и Източна България, интензивни валежи, придружени с гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, в София около 26.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

И над планините облачността ще се увеличи, около и след обяд ще бъде купесто-дъждовна. На много места ще бъде с краткотрайни валежи и гръмотевици, по-интензивни и на повече места - в масивите от Западна България. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 13.

В предобедните часове над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 26 и 29 градуса. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температура на морската вода вече достига 23 градуса.

Водещи

Най-четени