Пак ни сковава студ! На Йордановден ще замръзнем 05.01 | 17:55

Синоптиците очакват силен и леден вятър, в комбинация с много ниски температури във втория ден на първата работна седмица за годината

От Кремена Бедерева

В областите Добрич, Варна, Бургас и Кърджали, във вторник (6 януари) е в сила жълт код за силен северозападен вятър, с пориви до 60-80 км/ч.

При силния и леден вятър, в комбинация с отрицателните температури, съществува опасност от измръзване. Такава е прогнозата за времето на bTV.

На Йордановден температурите сутринта ще са между минус 6 и минус 1, а през деня - от минус 2 до плюс 3 градуса. Най-студено ще е в Североизточна България и по високите западни полета.

В планините ще духа бурен, а по Старопланинското било и ураганен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7, на 2000 - около минус 14 градуса.

В сряда (7 януари) вятърът ще отслабне, ще бъде до умерен, с него ще продължи да прониква студен въздух. Температурите ще се понижат още и минималните ще са от минус 4-5° в Южна България до минус 14-15° в североизточните райони, а максималните ще са между минус 8° и минус 3°. Облачността ще е променлива, над Източна България често значителна, почти без валежи.

През нощта срещу четвъртък (8 януари) вятърът ще стихне и в четвъртък сутринта ще е доста студено. През деня ще започне да духа слаб вятър от югозапад и дневните температури ще са малко по-високи спрямо предишните дни. Облачността над много райони ще намалява до слънчево време.

В петък (9 януари) затоплянето ще продължи, облачността ще се увеличи и по-късно през деня на места ще превали слаб сняг.

Водещи

Най-четени