Проходите "Златишки" и "Върбишки" са затворени за движение 03.05 | 10:43

Движение в част от магистрала „Хемус“ е спряно заради асфалтиране

От Десислава Маданска

Изцяло затворени за движение са проходите "Златишки" и "Върбишки", а за товарни автомобили - "Дюлинският". Това съобщи Съюзът на българските автомобилисти, позовавайки се на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Пътните настилки в страната са сухи. Товарни автомобили с тегло над 10 тона не могат да се движат през проходите "Вратник", "Петрохан" и "Твърдица-Елена". В прохода "Шипка" е забранено движението на превозни средства с ремаркета с тегло над 10 тона и без ремаркета с тегло над 12 тона.

Тежкотоварни автомобили с тегло над 20 тона не могат да се движат през Айтоския проход по моста на река Казан Дере.

Водачите на моторни превозни средства трябва да се движат с повишено внимание на километър "27" на автомагистрала "Хемус" в посока към София поради асфалтиране на аварийната лента, предупреждават от АПИ.

За рехабилитацията на естакадата "Девня" при километър "398" от магистралата е въведена временна организация на движението в южното платно, като движението се осъществява

двупосочно в северното.

Заради въвеждане в експлоатация на участъка "Оризово - Бургас - ЛОТ4" на магистрала "Тракия", е въведена временна организация на движението.

Във връзка с изграждането на пътния участък "Марикостиново-Кулата" по магистрала "Струма" е забранено преминаването на МПС, като са организирани обходни маршрути.

Водещи

Най-четени