Пускат още вагони за 175 влака 02.01 | 07:25

Изчерпани са свободните места за влаковете тази сутрин

От Кремена Бедерева

"Холдинг Български държавни железници” ЕАД увеличи с допълнителни вагони съставите на 175 влака, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от холдинга.

Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни. До днес включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 14 700 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

За да бъде осигурено комфортното пътуване на пътниците, обичайна практика на дружеството е да съобразява продажбите на билети в билетните каси и железопътни бюра с капацитета от места във влаковете. Предварителната продажба на билети за целия празничен период, която "Холдинг Български държавни железници” ЕАД започна на 12-и декември, дава допълнителна възможност на клиентите да планират своите пътувания и да закупят запазени места.

"Холдинг БДЖ” ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10% до 30% намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 46 бързи влака със задължителна резервация и 129 бързи влака.

Днес с увеличен състав ще се движат:

- четири бързи влака със задължителна резервация по направленията Бургас – София ("Чайка”), София – Варна ("Златни пясъци”), София – Горна Оряховица ("Янтра”), Горна Оряховица – София ("Янтра”);

- осем бързи влака по направленията София – Варна (два влака), Варна – София, София – Русе, Русе – София, Ямбол – София, Пловдив – Варна и Варна – Пловдив.

Клиентите на "Холдинг Български държавни железници” ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата "Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

Изчерпани са свободните места за влаковете тази сутрин.

Водещи

Най-четени