Пътищата в страната са проходими при зимни условия 05.01 | 09:21

Опасните участъци в София са обработени срещу заледяване

От iNews.bg

Пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщава пресцентърът на агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ). До 20.00 ч. се ограничава движението на тежкотоварните моторни превозни средства (МПС) - над 12 тона, по автомагистрали и натоварени направления, се припомня в съобщението.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването по високопланинските проходи "Ришки", "Прохода на Републиката", "Предела", "Печинско", "Пампорово", "Рожен", "Обзорски" и "Айтоски". Преминаващите през "Превала" трябва задължително да са с вериги, а товарните МПС да са без ремаркета и полуремаркета. "Шипка" е отворен за движение. До 31 март през прохода е забранено движението на МПС, превозващи товари с технически допустима максимална маса над 12 т, както и преминаването с ремаркета и полуремаркета над 10 т.

Ограничено е движението на превозни средства над 12 т през "Петрохан", а над 10 т - през проходите "Твърдишки", "Вратник" и"Котленски". "Дюлински" е затворен за тежкотоварни автомобили.Затворени са всички видове МПС са проходите "Троянски", "Златишки" и "Върбишки". Шофьорите могат да преминават през "Ришки" и "Прохода на Републиката".

През изминалата нощ в София са обработени със смеси срещу заледяване опасни и стръмни пътни участъци в райони на Столична община, както и улици и булеварди, по които се движи масовия градски транспорт, съобщава Столична община.

Фирмите, ангажирани със снегопочистването в София, са извършили обработки в райони като "Нови Искър", "Кремиковци", "Илинден", "Връбница", "Сердика", "Люлин", "Овча купел", "Надежда", "Панчарево" и др.Градският транспорт се движи нормално по всички свои маршрути.

Водещи

Най-четени