Рали "България" затваря пътищата в Софийска и Пазарджишка област 09.06 | 10:20

Състезанието е кръг от Европейския рали шампионат

От Деляна Петкова

Промени в движението по някои участъци от пътната мрежа в Софийска и Пазарджишка област ще бъдат наложени заради провеждането на етап от Международното рали "България", съобщиха от МВР. 

Състезанието е кръг от Европейския рали шампионат.

Раби "България" може да бъде наблюдавано само от определените зони за сигурност. Забранява се престоят и паркирането на автомобили извън определените зони.  Местата обаче трябва да се заемат не по-късно от 2 часа преди затваряне на участъка на съответния скоростен етап.

Пътна полиция призовава гражданите да спазват точно указанията за безопасност, за да не бъдат допусканиа  нежелателни инциденти. Наблюдението на състезанието да се извършва само на безопасните места, отразени в пътна карта, разпространена от организаторите.

Забранява се излизането на състезателното трасе по какъвто и да е повод. Призивите са да се осъществява непрекъснат пряк контрол върху присъстващите деца от страна на придружаващите ги.

Ето и какви са ограниченията на движението в Софийска и Пазарджишка област:

Софийска област:

На 09  и 10 юни (събота и неделя): От 09 до 17 часа  в събота и от 09 до 13:20 часа в неделя ще бъде затворена в двете посоки  отсечката от общински път между с. Бели Искър и курорта "Боровец", както и  участъкът от Боровец до с. Радуил.

От 09:50 до 18 часа в събота и от 07:45 ч до 15:15 ч. в неделя ще бъде спряно движението в участъка от третокласен път между пътен възел "Мухово" на автомагистрала "Тракия", през с. Мухово, махала Любница, махала Нейкьовец и с. Церово.

В събота от 10:30 ч. до 18:30 часа и в неделя от 07 до 15 часа ще бъде затворена за движение отсечката от разклона за крепост "Траянови врата" на първокласен път № 8 (Калотина - Кап. Андреево) в посока с. Горно Вършило, с. Славовица и обратно.
 
Пазарджишка област

В събота (9 юни) от 10:35 до 18:35 часа  и  в неделя  от 07 до 15:10 часа ще бъде затворен за движение общинския път през селата Горно Вършило и Долно Вършило, след което трасето продължава в Софийска област. Няма обходен маршрут за с. Горно Вършило.

От 09:55 до 17:55 часа в събота и от 07:45 до 15:45 часа в неделя ще бъде спряно движението в участъка от третокласен път между селата Лесичово и Мухово (трасето  на състезанието продължава в Софийска област) и участък от третокласен път от с. Церово до път III-803.

Обходен маршрут: пътуващите от и до с. Лесичово могат да преминават по магистрала "Тракия" през пътен възел "Калугерово”. Обходен маршрут за с. Мухово няма.

Водещи

Най-четени