Ремонтите по "Тракия" кипят 29.08 | 09:32

Пътните настилки са сухи

От Кремена Бедерева

Пътните настилки са сухи. По магистрала "Тракия" е въведено временно ограничение на скоростта на територията на област Пазарджик, поради заравняване на неравности по пътното платно. Това показват данни на Съюза на българските автомобилисти (СБА), подготвени със съдействието на Агенция "Пътна инфраструктура".

Забранява се целогодишно движението на коли с животинска тяга по автомагистралите, пътищата първи клас и тези с европейска номерация, напомнят от СБА.

До 30 септември продължава ограничението на движението по участъци на републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и строителна техника за официалните празнични дни и петък и неделя.

Ограничението в петък е от 16.00 до 22.00 ч., а в неделя от 14.00 до 20.00 ч. Забраната се отнася за всички автомагистрали, всички пътища първи клас и пътищата втори клас в участъците: Дебелец - Гурково, Бургас - Царево, Оряхово - Мизия, Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев, околовръстния път на София и Добрич - границата с Румъния.

Ограничението не важи за коли, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари. Поради повишаването на температурата над 35 градуса, е въведена временна забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 20 тона на територията на област Хасково.

По време на действие на забраната, тежкотоварните автомобили изчакват извън пътното платно на определените паркинги. Забраната не важи за тежкотоварни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Водещи