ТВ мания: По коя телевизия какво можем да гледаме по празниците 23.12 | 09:20

По традиция по време на този период родните телевизии залагат на семейни филми, концерти и празнични тематики в дежурните си предавания

От iNews.bg

Остават броени дни до Рождество Христово и Новата 2022 година. По традиция по време на този период родните телевизии залагат на семейни филми, концерти и празнични тематики в дежурните си предавания.

NOVA ще предложи забавление и коледно настроение за цялото семейство със селекция от цели 22 премиерни заглавия, които ще се излъчват от 24 декември до 2 януари 2022 г. Старт на празничната поредица дават специалното издание на "На кафе", лентите "Завръщане в Кристмас Крийк" и "Гордост и предразсъдъци по Коледа", "Черешката на тортата" и премиерата на новия филм "Цар Лъв".

В коледния уикенд специалните издания на предаването "Събуди се" ще започнат в 8 ч. и ще продължат до 10:15 ч. На 25 декември на малкия екран ще се завъртят премиерните романтични филми "Коледа в планината" от 10:15 ч. и "Вкусът на Коледа" от 13:20 ч., както и комедиите "Коледната среща на татко" от 15 ч. и "Негово превъзходителство Мистър Дънди" от 22 ч. Вълшебна Коледа предстои и

на 26 декември с Деня на Дисни

който включва "Играта на играчките: Пътешествието", "Дъмбо" и "Замръзналото кралство 2” .

В дните между Коледа и Нова година празничният дух ще бъде допълнен от още осем премиерни филма, сред които семейната комедия за група пожарникари, превърнали се в детегледачки "Не си играй с огъня" и "Господарка на злото 2" с Анджелина Джоли.

В традиционната "Седмица на духа" (20 - 24 декември) екипът на "Тази сутрин" на bTV пък ще представи вълнуващи личности и техните разкази за необикновени моменти в живота им. Поредицата започва със

Златните момичета от ансамбъла

по художествена гимнастика, които станаха олимпийски шампионки, и с писателя Николай Бърданов след европейската награда за литература. Зрителите ще се срещнат с пожарникарите, които спасиха 27 души в Благоевград, с доброволеца, оказал първа помощ на четирима туристи, паднали в улей край Джандема, и с други.

Навръх Коледа в студиото на Диана Любенова и Жени Марчева ще гостуват писателката Мария Лалева и етнографката Мария Овнарска. Семейство медици - почетният ректор на МУ-Плевен онкохирургът акад. Григор Горчев и съпругата му д-р Зорница Горчева ще разкажат за чудесата и любовта, която изцелява и вдъхновява. Журналистите Сибина и Асен Григорови ще направят обзор на годината и вълненията, с които светът посреща Коледа на 2021 г. Екипът на предаването ще покаже и бебетата на bTV.

Предстоят и вълнуващи срещи със семейните двойки от "Фермата" - Ивайло Герасимов, Живка Ролева и Мартина Чанева с половинките им. Зрителите ще разберат и как

Димитър Тончев от MasterChef

се оказа между две кариери - изкуствения интелект и готварската печка.

На Коледа зрителите ще видят и легендата на българския поп и естрада Васил Найденов с голямо интервю за сцената и за живота извън нея.

Сред акцентите в програмата е деветнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на президента на Република България. Тя ще се излъчи на 25 декември от 20 ч. Водещи на тазгодишното издание на церемонията ще са любимите лица от сериала "Татковци" - Павел Иванов и Ая Алексиева,

познати на редовия зрител като Тодор и Кики

Под светлината на прожекторите ще излязат Влади Ампов-Графа, Веско Ешкенази, Белослава, Дони и Нети, Фондацията, Дара Екимова и Никола Тодоров, Тони Димитрова, Любо Киров, БТР, Росица Кирилова и други.

На 26 декември в един съвсем различен епизод на "Ловци на храна" зрителите ще видят каква гозба ще предложат две знаменити приятелки - водещата Петя Дикова и певицата Теди Кацарова. Топготвачът Марко Лукикари ще бъде заедно с дъщеря си Сара, която е наследила кулинарните му умения.

В седмицата от 20 декември

БНТ също ще излъчи 22 филма

от които 11 премиерни заглавия. Маратонът от премиери започва на 21 декември с игралния филм "Нашият живот", продължава с романтичната драма "Коледа на Кейп Код" и куп комедии, сред които "Жена на върха", "Овчарка за Коледа", "Приключенията на Св. Николай", "Роднини под прикритие", "Бебе за Коледа" и други.

Сутрешните блокове ще забавляват най-малките зрители с приключенията на героите от филмите "Императорът на джунглата: Бъдещето е на смелите", "Ян Бибиян" , "Ваканцията на Лили", "Третото желание" и "Великолепната петорка".

В коледните дни меломаните ще се радват на песните на Поли Паскова, изпълненията на Гвардейския представителен духов оркестър, концерта "Коледни звезди", традиционното "Коледно матине", както

и "С песните на Лили Иванова"

и коледен концерт на Гуен Стефани. Традиционно БНТ ще излъчи на живо празничните богослужения от храм "Св. Александър Невски" и обръщението "Урби ет орби" на папата от Ватикана.

Три концерта ще се погрижат за празничното настроение на зрителите на NOVA в последния ден от годината. Всички участници в третия сезон на шоуто "Маскираният певец" ще изпълнят своите най-любими песни в специален концерт от 20 ч., а край на 2021 г. ще сложи грандиозният спектакъл в "Забраненото шоу на Рачков". Негови гости ще бъдат Васил Найденов, Богдана Карадочева, Мариус Куркински, Антон Радичев, Белослава, Графа, Софи Маринова, Устата, Преслава, Ивана и Стояна. В 1 ч. ще бъде излъчен тайният концерт "THE VOICE TV - 15 години” с най-популярните съвременни български изпълнители, а веднага след него започва "Една нощ с Адел”.

bTV изпраща 2021-ва първо с "Шоуто на Николаос Цитиридис" от 20 ч. Компания като водещи ще му правят Ивет Лалова и малката актриса Ая Алексиева. Специални гости и изпълнители ще бъдат четиримата треньори в "Гласът на България" Галена, Дара, Любо Киров и Иван Лечев. Музика в новогодишната нощ - ще пеят и Васил Найденов, Меди, Прея, Маги Джанаварова, Есил Дюран, Дичо, Наско от БТР,

Део, Константин и Софи Маринова

А фолклорната трупа "Бабите шопкини" ще представи невиждано изпълнение.

Специалното новогодишно шоу на телевизията пък носи името "Гара Мечта" и започва в 22 ч. на 31 декември. Комедийната програма е поверена в ръцете на актьорите Любо Нейков, Тончо Токмакчиев, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Петьо Петков - Шайбата, Иван Бърнев, Албена Колева, Лилия Маравиля и Вальо Танев. За музикалния фон ще се погрижат Васил Петров, група "Акага", Иво Димчев, Тони Димитрова, Графа и Веско Ешкенази, Папи Ханс, Стенли и Димитър Ковачев-Фънки, квартет "Дестини", Поли Генова, Калин Вельов, Нина Николина, Богдана Карадочева и група "Остава". Действието се развива на жп гара - утопично място, където мечтите на всички българи са се сбъднали. Сюжетът представя двама непознати - Песимиста и Оптимиста, които се срещат в новогодишната нощ, докато пътуват с влак. Между тях възниква спор кой кой е и

дали България си струва

Докато свадата ескалира, влакът дерайлира насред нищото. Много скоро всички пътници разбират, че влакът всъщност е спрял на най-необикновеното място, а именно на "Гара Мечта".

В новогодишната нощ БНТ ще излъчи много скечове, смях и буйни ритми в "Световна щръклица". Зрителите ще изпратят старата и ще влязат в новата година със специалното издание на "Нова година с Музика безкрай", в което най-големите звезди на българската популярна музика пеят златните си хитове, пише "Телеграф".

Водещи

Най-четени