Февруари ще бъде месец на контрастите - ту сняг, ту слънце 27.01 | 10:50

Синоптиците прогнозират по-обилни снеговалежи, но и дни с температури до 20 градуса

От Кремена Бедерева

Какво време ни очаква в идния месец?

Синоптиците очакват и сняг, и топло време. Така се оказва, че февруари ще бъде месец на контрастите – ще има и по-обилни снеговалежи, но и дни с температури до 20 градуса, обещават синоптиците.

Следващия месец ще бъде поне с градус и половина по-топъл от нормата, обясни Симеон Матев, дежурен синоптик от ТВ-МЕТ, цитиран от в. "Труд".

Тази седмица времето също ще бъде много динамично – и ще се променя бързо, дори в рамките на няколко часа. В нощта срещу сряда сняг ще вали почти из цялата страна, но няма да натрупа повече от 7-8 см.

В сряда снеговалежите постепенно ще спират, като в четвъртък ще има слънце, което ще докара температурите до максимума от 8 градуса.

В петък ще се появи югозападен вятър, който ще повиши още температурите и те вече ще са от порядъка на 12-13 градуса. На толкова ще се радват основно хората в района на Ямбол, Сливен, Добрич и Бургас.

В събота, когато е първият ден от междусрочната ваканция на учениците, все още бъде топло, но ще има и дъжд, като в Южна България валежите ще са съпроводени и с гръмотевици.

В началото на следващата седмица времето пак ще се затопли. След сряда отново ще превали сняг в по-голямата част от страната.

Водещи