Хапва ви се ябълка - тичайте да си прегледате сърцето! 20.12 | 16:00

Според учените, афинитетът към този плод сигнализира за повишен холестерол и начало на сърдечно заболяване – организмът започва да подсказва какво му е нужно

От iNews.bg

Любимата храна предоставя косвена информация за здравословното състояние и дори може да е полезна при поставянето на диагноза. Силното желание да се консумира определена храна далеч не е характерно само за бременните.

След редица проучвания учени са установили, че хората, които имат заболявания на сърцето, обичат много ябълки. Причината се крие във факта, че полезните при тези болести минерални вещества се съдържат в ябълките. Според учените, афинитетът към този плод сигнализира за повишен холестерол и начало на сърдечно заболяване – организмът започва да подсказва какво му е нужно. Така че "каприз”, свързан с определен продукт, представлява косвена информация за здравословното състояние и дори може да е полезен при поставянето на диагноза.

Изследователите посочват, че желанието за лимони е сигнал за евентуални проблеми с жлъчката и черния дроб, "любовта” към зелето може да сочи към нередности с храносмилането, а големите любители на маслините трябва да обърнат внимание на щитовидната жлеза. Пристрастените към сладоледа пък е добре да си проверят опорно-двигателния апарат.

Водещи

Най-четени